Sült fűszeres hónapos retek

Egy ismerősöm osztotta meg nem régibe közösségi oldalán.Bevallom elsőre nem találtam étvágy gerjesztőnek, bár hozzá teszem nem láttam róla képet elég volt az is hogy elolvastam a nevét. Érdekes mód valahogyan sikerült rá vennem magam hogy megkóstoljam. Érdemes volt isteni finom egy grill partiba esetleg frissen sült húsokhoz

Hozzávalók:

  • 2 csomag hónapos retek
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • kakukkfű
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A retket daraboljuk fel: a kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat vagy éppen napraforgóolajat is.) Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg 2 evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve pároljuk 10-15 percig, közben többször forgassuk össze, és ha szükséges, még ízesítsünk utána.

Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én